Afet Farkındalık Parkı Açılış Töreni

Afet Farkındalık Parkı, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bilim Ağacı Vakfı ve Türkiye Ormancılar Derneği arasında imzalanan Protokole dayalı olarak, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.  Çankaya ilçesine bağlı Konutkent mahallesinde Ankaralılarla buluşturulan Park, Başkentte afet farkındalık bilincini artırmaya yönelik etkinliklere ev sahipliği yapacak olması nedeniyle, bir ilk olma özelliği taşımaktadır.  Parkın açılış törenine; Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ormancılar Derneği, Bilim Ağacı Vakfı ve Afet ve Acil Durum Teknolojileri Platformu (AFETTEK) kurucularını temsil eden yetkililer ile birlikte,  Ankara İtfaiyesi ve Zabıta personeli ile Arama Kurtarma Dernekleri temsilcileri ve vatandaşlar katılmışlardır.