Vizyon

Bilim Ağacı Vakfı ülkemizde bireylerin erken çocukluktan başlayıp profesyonel yaşama katılıncaya kadar geçen süreçte özgürce eğitim alıp, fikir ve proje üretip insanlığa fayda yaratmalarını en etkin destekleyen ve akla ilk gelen Sivil Toplum Kuruluşu olma vizyonundadır. Vakfımız bu vizyonun ancak aklın ve bilimin yol göstericiliğinde, bireylere fırsat eşitliği sunularak ve fark yaratacak başarının ödüllendirilmesi ve özendirilmesiyle ulaşılabileceğine inanmaktadır.

Misyon

Bilimi kendisine rehber edinmiş, aklı ve vicdanı hür, demokrasiyi özümsemiş, biat etmeyen, yaratıcı, çevreye duyarlı, sorumluluk ve aidiyet duygusu gelişmiş, öz saygısı ve etik değerleri yüksek, yaşamı anlamlandırabilen ve değer katan bireylerin kişisel gelişimine ve böyle yüksek vasıflı bireylerin topluma kazandırılmasına hizmet edecek bilim ve eğitim kurumlarının ve altyapıların oluşum ve gelişimine katkı sağlamaktır. Bilim Ağacı vakfı bu yüksek vasıflı insanların fikir ve hayallerini hayata geçirecek ticari ve sosyal girişimcilik ekosistemine katkı sağlamayı ve bu bağlamda özgün kurumsal modelleri hayata geçirmeyi de kendi misyonunun bir parçası olarak görmektedir.